Riichimahjongclub ’Furiten‘ is gevestigd in Bussum, maar de leden zijn afkomstig uit het hele land. Afgezien van het jaarlijkse clubtoernooi worden dan ook geen competitieavonden op een vaste locatie georganiseerd. De wedstrijden vinden in een huiselijke omgeving of on line plaats.

Furiten is een los gezelschap zonder bestuur, zonder ledenvergadering en zonder contributie. Leden van Furiten kunnen zich wel melden als lid van de Nederlandse Mahjong Bond. (Aan het lidmaatschap van de mahjongbond is wel contrutie verbonden.)

Leden spreken onderling wedstrijden af, waarvan de uitslagen kunnen worden ingevuld op de website. Die worden dan meteen verwerkt in het algemeen klassement. De speler die aan het eind van de competitie de leiding heeft in het algemeen klassement, mag zich voor een jaar clubkampioen noemen.

Furiten is aangesloten bij de Nederlandse Mahjong Bond, en speelt riichi volgens de spelregels van de EMA (Europese Mahjong Associatie), met enkele afwijkingen als huisregels:

  • Er wordt gespeeld met aka dora (rode vijven);
  • Bij chombo betaalt de veroorzaker 4000 punten aan Oost en 2000 punten aan de andere spelers (Oost betaalt 4000 punten aan iedereen).

On line

We spelen voor de Furiten-competitie ook geregeld online op de server van Tenhou