De top-drie van het Yuki No Taikai, van links af: Sonja Meulendijk, winnaar Sandra van Wijngaarden en Ruud Cremers. Let op zijn leuke T-shirt.

Binnen was het eerst koud maar daarna lekker warm, buiten scheen de zon en er was geen sneeuw te bekennen. Maar in het Wijkcentrum De Meteoor in Oss vond vandaag wel degelijk het Yuki No Taikai plaats, goed Japans voor het Sneeuwtoernooi. Fuirten-spelers deden het daar opvallend goed: van de vijf die zich hadden ingeschreven, eindigden er liefst drie in de top-tien. Er waren 56 deelnemers.

Junjie You ging overrompelend van start: in de eerste hanchan haalde hij dik 100.000 punten, maar dat kon hij niet volhouden. Toch eindigde hij op een heel mooie vijfde plaats.

Nog iets beter deed Ruud het. Met drie eerste en een tweede  plaats aan zijn tafels reikte hij tot de derde plaats. Martin werd twee maal eerste, een keer tweede en een keer derde en was heel blij met de tiende plaats in de eindrangschikking.

De andere Furiten-spelers, Martin en Martha, eindigden op respectievelijk de twaalfde en drieëndertigste plaats. Het toernooi werd gewonnen door Sandra van Wijngaarden, tweede werd Sonja Meulendijk.

De volledige uitslag op de website van Schoon Spel

Martijn fotografeert het erepodium van het Yuki No Taikai.