Ondertussen, elders in de wereld…

Ook buiten de eigen competitie zijn spelers van Furiten actief. Twee van hen kwamen elkaar zelfs onlangs tegen in Tokyo, Japan. In een parlor ontmoette Ruud daar ons buitenlid Masahiko. Op de foto zien we Ruud en Masa, samen met Ruuds vriendin Briel. We nemen aan dat de vierde speler degene is die de foto heeft gemaakt.  De uitslag van de hanchan is ons niet bekend.

Ruud is in Japan in Japan voor zowel studie – hij wil zijn kennis van de Japanse taal vergroten – als hobby: zoals vele riichispelers heeft hij een klik met Japan. Gedurende de tijd dat hij er verblijft, kan hij zijn werkzaamheden gewoon voortzetten; het internet is niet voor niets uitgevonden.

Net iets minder ver reisde  vorige week ons lid Junjije: hij spoorde naar Brussel voor het Belgische 'Manneken Pis Toernooi' en behaalde daar de vierde plaats. Aan het tweedaags toernooi deden 72 spelers mee. Junjije is ook van de partij op het Dutch Riichi Open, 4 en 5 november in  Berghem.

Drie Furiten-spelers deden 23 september mee aan het Ura Doraitoernooi in Hendrik-Ido-Ambacht. Martin stond na de derde hanchan nog op de derde plaats, maar door een chombo (noten riichi declaratie) en een vierde plek in de laatste hanchan zakte hij naar de negentiende plek. Martijn deed het wat beter en werd vijftiende, vooral dankzij een uitstekende laatste hanchan, die de slechte resultaten van de eerste drie ronden compenseerde. Fleur, voor wie het 't tweede toernooi was, eindigde op plek 29. Ook zij won haar laatste hanchan heel mooi.

Moedig voorwaarts!