Nieuwjaarswedstrijd in Bussum.

Al in de allereerste speelavond van Furiten in het seizoen 2018 sloeg Martha toe. Tijdens de traditionele nieuwjaarswedstrijd met Sjef en Martin en Dicky op Martins unieke verlichte mahjongtafel ging zij er met de volle winst vandoor. Daardoor nam ze meteen de leiding in het algemeen klassement.
Die stond zij daarna nauwelijks meer af. Tot begin december, toen Dicky in de ‘Gooise derby’ met Jelte en Ria zo goed scoorde dat ze nummer één werd. Maar nog geen dag later, in Den Haag tegen Marjan en Maurice, glipte die positie haar weer uit handen.
Martha kwam dit jaar niet veel aan spelen toe. Uiteindelijk haalden maar negen Furiten-spelers dit jaar de verplichte limiet van minimaal tien hanchan die nodig zijn om in het algemeen klassement te worden opgenomen. Martha behaalde die limiet niet alleen, maar zij scoorde steeds zo bovenmatig goed dat haar positie nauwelijks bedreigd werd. Haar beste resultaat haalde ze op 18 juni, toen ze in twee hanchan tot een totaal van 116.600 kwam, inclusief uma.
Dat was ook meteen haar laatste speelavond voor dit jaar, want zij werd tijdelijk uitgeschakeld als mahjongspeelster, aangezien een nog veel belangrijker hoofdprijs de gang van zaken in haar leven op z’n kop zette: samen met haar Jan Hein kreeg ze een prachtige zoon, Philip. Twee prijzen in één jaar – mooier is niet denkbaar!

Top-drie van het individueel klassement van Furiten


1    Martha         825.700
2    Dicky           748.600
3    Marjan         627.700